Home » Barcelona » Olika sätt att träffa nya människor i Barcelona
people meeting in cafe in barcelona

Olika sätt att träffa nya människor i Barcelona

Barcelona är en dynamisk och multikulturell stad med människor från hela världen. Oavsett om du är ny i staden eller har bott här ett tag kommer du förmodligen någon gång känna ett behov av att lära känna nya människor eller få kontakt med människor med samma intressen som dig.

Här hittar du de bästa tipsen på hur du kan lära känna nya vänner som nyinflyttad i Barcelona.

Var öppen för ny relationer

Det finns flera olika sätt att lära känna nya människor i Barcelona och ibland kan det verka lite läskigt att våga sig ut bland nya bekantskaper. Det gäller bara att ta första steget ut och genom att vara öppen till att knyta nya kontakter och försöka vara social med människor du än inte känner. Våga hälsa på grannen, acceptera middagsinbjudan från en vän eller följ med på en after work.

Om du samlar modet till det kommer du snart se att det inte är så svårt att träffa nya vänner, och kanske hittar du nya vänner för livet. 

Gå med i Facebookgrupper

Det finns en hel del olika Facebookgruppen för personer som bor i Barcelona där du exempelvis kan hitta lägenhet eller rum att hyra, begagnade saker för köp och sälj, jobb, språkutbyte men även för att träffa nya människor. Med ett par snabba sökningar hittar du snabbt en hel del grupper för personer som är här av samma anledning som du. 

Om du är extra modig och motiverad till att träffa nya människor kanske du till och med vågar göra en post i gruppen och själv anordna en så kallad meetup. Exempelvis kan du bjuda in till en picknick i Ciutadellaparken, strandhäng eller volleyboll på stranden eller en brunch på stan.

Exempel på några Facebookgrupper där du kan lära känna nya människor är Language Exchange BCN, Barcelona Expats – International BCN och Barcelona | Girl Gone International.

Volontärjobba och träffa människor som delar dina värderingar

Genom att arbeta humanitärt hjälper du inte bara andra, utan du lär också känna nya människor som delar dina värderingar. Det finns flera olika organisationer i Barcelona som stödjer olika välgörande ändamål, så som sociala program, djurräddning, miljöprojekt med mera.

Det bästa sättet att komma i kontakt med dessa organisationer är genom att ta kontakt med dem direkt eller läsa mer på Ajuntaments de Barcelonas hemsida. Facebook är också en bra plats för att söka fram grupper som arbetar för välgörande ändamål.

Kompisdejta genom appar

Att kompisdejta genom appar som Bumble, Meetup och Internations är vanligt i Barcelona. Även om du säkerligen också kan hitta vänner genom andra mer traditionella dejtingappar som Tinder och Hinge kan det ibland kännas tryggt med appar som är mer fokuserade på kompisdejting.

Bumble kan du välja mellan tre olika lägen: date, bff och bizz. För att träffa vänner väljer du helt enkelt bff och skapar en profil särskilt för att hitta vänner. 

Appen Meetup är mycket populär i Barcelona och där kan du hitta allt från språkutbyte, matlagsningskurser, yoga på stranden och utflykter i bergen. En annan app är Internations som är utformad för expats och är ett perfekt sätt för att hitta nya evenemang eller grupper här i Barcelona.

Skapa nya kontakter genom att lära dig ett nytt språk

Språk öppnar nya dörrar till kulturer, människor och möjligheter både personligt och proffessionellt. Att lära sig ett nytt språk är dessutom ett perfekt sätt att lära känna nya människor på. Oavsett hur mycket tid du har i vardagen, vilken ambitionsnivå du har eller hur din ekonomi ser ut finns olika sätt att lära sig språk på i Barcelona.

Förutom att ta språklektioner på en traditionell språkskola kan du exempelvis genom Facebook, Meetup och Internations hitta grupper för språkutbyte. Språkutbytet kan exempelvis ske på ett café eller en bar där du betalar en mindre entréavgift och träffar andra människor att prata med och öva språket med utifrån bestämda teman eller ämnen.

Att gå på språkutbyte är en utmärkt möjlighet till att förbättra dina språkkunskaper samtidigt som du förenar nytta med nöje och lär känna nya människor.

Träffa människor som delar dina fritidsintressen och hobbys

En av många fördelar med att bo i Barcelona är att det finns ett stort utbud av hobbys, kurser och sporter att ägna sin fritid åt. Kanske är du intresserad av dans, fotboll, yoga, måla eller skriva. Oavsett vilken sport eller hobby du är intresserad av att testa eller börja med, ser du snart att valmöjligheterna är många.

I Barcelona finns något för alla och genom att gå med i en kurs, studiecirkel eller en sportgrupp kan du lära känna människor med samma fritidsintressen som dig själv. Enklaste sättet att hitta nya grupper för sport, hobby och fritidsintressen är genom Meetup, Facebookgrupper eller någon av stadens 52 centros cívicos. Centre Cívicos motsvarar ungefär kommunala kulturhus och i dessa huserar en hel del olika kurser och aktiviteter så som språkkurser, dans, poesi, målning med mera.

Sammanfattning

Att lära känna nya människor och skaffa nya vänner när du utomlands kan både vara spännande och läskigt till en början. Så snart du samlat modet och vågat ta första steget kommer du att märka att möjligheterna är många. 

Att lära känna nya människor som delar dina intressen och värderingar kan göra att du känner dig mindre ensam och mer integrerad och delaktig i samhället. Dessutom får du chansen att testa på nya aktiviteter, upptäcka nya delar av staden och skaffa nya erfarenheter som får dig att växa som människa. 

Att träffa människor och skaffa vänner som du känner dig bekväm med och delar intressen med är dessutom en viktig faktor för att du ska kunna trivas i staden på lång sikt.