Home » Jobs » Topp 7 bästa bredbandsleverantörer i Barcelona
woman choosing internet provider

Topp 7 bästa bredbandsleverantörer i Barcelona

För många av oss är internet det största medlet för kommunikation och en otroligt viktig del av vardagen. Det kan vara speciellt viktigt och knepigt att hitta en bra bredbandsleverantör om du är nyinflyttad i Spanien. 

Vi listar de mest populära och billigaste bredbandsleverantörerna i Barcelona, samt vilka dokument du behöver uppvisa när det är dags att välja rätt leverantör.

Om du ännu inte har säkra eller permanenta planer på hur länge du kommer att vara bosatt i Barcelona är det alltid säkrast att välja en leverantör som erbjuder månadskontrakt så att du kan förlänga månadsvis efter behov. 

1. COMUNITEL – Snabbast internetuppkoppling

Comunitel har den snabbaste internetuppkopplingen i Barcelona enligt bredbands hastighetstester, och är ett populärt val i för många Barcelonabor. Comunitel rankas även som andra plats i räckvidd för snabb internetuppkoppling, och ligger på plats nummer 11 som de snabbaste valet för bredband i hela Spanien.

Comunitels högsta hastighet har landat på 949.42 mpbs. Eftersom den generella hastigheten för internet i Barcelona ligger på omkring 95.29 mbps så är det mycket bra.

2. Finetwork  – Det billigaste alternativet

Finetwork är ett av de billigaste alternativen för bredband (fiber) i Barcelona, och kostar runt 20€ i månaden för 100 MB. Finetwork passar bra för dig som inte vill ha ett bindande kontrakt eftersom du kan köpa en månad åt gången. 

Finetwork är ett smidigt val för dig som är intresserad av ett bra paketpris, och de har många alternativ för internet och mobilpaket. Ett av deras populära kombinationspaket är Fiber bredband 300 MB och 55GB för mobilen + obegränsade samtal för 34,90€ i månaden.

3. Lowi – Går att förlänga månadsvis efter behov

Lowi erbjuder också fiberbredband och kostnaden för denna leverantör faller på runt 30€ i månaden för 600 MB. Lowi är ännu en favorit för nyinflyttade till Barcelona, och har börjat växa i popularitet hos studenter med egen lägenhet. Detta eftersom det går att göra en förlängning på tjänster månadsvis utan att behöva binda sig till ett kontrakt, men även för att de erbjuder höga MB till extremt rimliga priser.

4. Masmovil – Ett av de populäraste valen

Masmovil är ett väldigt populärt val i hela Spanien och är även ett av de billigaste alternativen. De är även en av de nyare bredbandsleverantörerna på marknaden. Denna leverantör har erbjudanden för 20€ per månad för ett 12 månaders bredband (fiber) kontrakt och passar bäst för dig som planerar att stanna ett tag.

Masmovil ligger nummer 1 för både internet och telefontjänster, och har ett stort utbud av kombinationspaket. Masmovil äger även grenen “Yoigo” som har växt i popularitet bland Barcelonabor och har sett en stor förbättring i både räckvidd och täckning. 

5. Moviestar – Finns i de flesta byggnader

Moviestar har snabbt blivit en av de ledande operatörerna både för bredband och telefon. Moviestar erbjuder fiber och ADSL men du kan även hitta erbjudanden för telefonitjänster och TV paket för runt 60€ i månaden. 

Moviestar har även erbjudanden som inkluderar telefoni, fiberbredband, och streamingtjänster som du kan hitta på Moviestar plus. Där kan du få tillgång till bland annat Disney+ och få med en helt ny Smart TV i ditt köp.

6. Vodafone  – Ett populärt val i hela Europa

Vodafone ligger på andra plats när det kommer till mest populära val för bredbandsleverantörer i Barcelona. Det är ett populärt val även i många andra europeiska länder. 

Hos Vodafone kan du hitta fiber, ADSL, telefonitjänster, 5G och tv-paket. Eftersom Vodafone har så stort utbud av olika paket och kombinerade tjänster kan du hitta priser som varierar från 26–64€ i månaden. Vodafone erbjuder även sin egen app som gör det enkelt att komma åt dina räkningar och göra förlängningar av kontrakt samt se ditt saldo.

7. Orange – Erbjuder flera internettjänster

Orange är den spanska grenen av det franska företaget med samma namn. Det har växt till ett populärt val de senaste åren, och har toppat listorna på andra och tredje plats i många spanska städer. 

Orange erbjuder liknande tjänster till både Moviestar och Vodafone, vilket inkluderar fiber, ADSL, samt telefoni och TV-tjänster. Orange erbjuder både bredband och telefoni tjänster från 30€ i månaden.  

Andra populära val av bredbandsleverantör i Barcelona inkluderar:

  • Adamo Telecom Iberia
  • Euskaltel
  • Telefonica de Espana 

Vad behöver jag för att skaffa bredband i Barcelona? 

Vilka dokument du behöver uppvisa när du ska skaffa ett bredband i Barcelona kan variera beroende på det företag du bestämmer dig för. Som icke-spansk medborgare kan det dock vara bra att ta med sig följande:

  • Pass (Många företag ber om ditt pass som en form av identifikation om du inte är spansk medborgare. Ditt svenska ID eller körkort går inte att använda i stället för ditt pass.)
  • NIE eller Número de identidad de extranjero (Det här numret fungerar som ett ID-nummer till personer som inte är spanska medborgare och behövs om du planerar på att bo eller arbeta i Spanien.)
  • Bankkonto hos en spansk bank
  • Bevis på address (Detta kan vara i form av ditt bostadskontrakt eller post/räkningar som har skickats till din bostadsadress.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *