Home » Barcelona » Bästa språkskolorna i Barcelona
Girl learning spanish

Bästa språkskolorna i Barcelona

Sol, bad, tapas, party, storstad och natur. I Barcelona kan du som språkelev njuta av det goda livet samtidigt som du förenar nytta med nöje genom att studera på någon av Barcelonas många språkskolor.

Kanske är du sugen på att fräscha upp din gymnasiespanska eller lära dig grunderna Kataloniens huvudspråk katalanska? Oavsett om du vill studera spanska, katalanska eller engelska eller ett annat språk kommer denna guide hjälpa dig välja språkskola.

Får jag CSN för språkkurser i Barcelona?

Ja, det är möjligt att få CSN för språkkurser i Barcelona. Många av skolorna i Barcelona har ett flexibelt upplägg där du som elev kan välja att studera antingen heltid och deltid. Beroende på språkskola och studieomfattning kan du söka studiemedel från CSN. 

För att läsa mer om hur du söker studiemedel för språkstudier utomlands bör du vända dig till CSN eller fråga antagningsansvarig på den språkskola där du vill studera om skolan är CSN-berättigad.

5 bästa språkskolorna i Barcelona

1. BCN Lip – Heltid och deltid som distans, hybrid eller online

Språkskolan BCNLIP håller till i lokaler i de gotiska kvarteren (El Gòtic på spanska eller Barri Gòtic på katalanska). 

Kursutbud på BCN Lip

Här finns språkkurser i spanska, katalanska, engelska, franska, italienska, portugisiska, ryska, japanska, arabiska, kinesiska och hebreiska.

Studieomfattning och lektionstider beror på vilken språkkurs du vill ta. Du kan välja olika kurslängder beroende på om du vill läsa en kort kurs eller längre kurs. Nivåerna går från A1 nybörjare till C2 avancerade språkanvändare.

Studier på plats eller online med BCN Lip

Beroende på vilken språkkurs du väljer kan du även välja om du vill studera på plats i språkskolans lokaler, hybrid eller online. Distansundervisningen är interaktiv med lärare och andra elever och hålls via Zoom. 

Skolan erbjuder även privatlektioner för enskilda personer och företag samt en kurs för lärare som undervisar i spanska som främmande språk.

2. BCN Languages –Intensivkurser eller vanliga kurser

BCN Languages har mer än 20 års erfarenhet av att undervisa spanska i Barcelona. Skolan finns i flera lokaler runt om i Barcelonas stad: Gracia, Rambla de Catalunya, Les Corts, Sagrada Família, Joanic. Språkskolan har även lokaler på Mallorca. 

Kursutbud på BCN Languages

I kursutbudet finns förutom spanska även kurser i katalanska, engelska, franska, italienska, tyska och kinesiska. För dig som är intresserad av att studera spanska finns intensivkurser i spanska där du kan välja kurslängd på 1 vecka eller 36 veckor.

Språknivåer på BCN Languages

Språkskolan har även fortsättningskurser och avancerade språkkurser i spanska, sommarkurser, spanska med salsa, flamenco eller gitarr, spanskakurser för företag med mera. Du kan välja mellan språkkurser på plats eller online.

3. Internationella Skolorna Barcelona – Skola med koppling till Folkuniversitetet

Internationella Skolorna Barcelona hittar du utbildningar, kurser, workshops och skolresor med fokus på det spanska språket, kulturen och samhället. Språkskolan är en del av Folkuniversitet i Sverige och erbjuder även kostnadsfria kurser i allmän spanska. 

Kursutbud på Internationella Skolorna Barcelona

I kursutbudet finns intensivkurser i spanska med olika nivåer från A1 till C1, spanska för gymnasiet och spanska för lärare. 

Bland de kostnadsfria kurserna på högskolenivå kan man välja mellan spanska och yoga, spanska internationellt, allmän kurs i konst och spanska med mera. 

Förutom spanskakurser finns även kurser i svenska från A1 till B2 samt baskurser i svenska baskurs 1 och baskurs 2. 

Internationella Skolorna Barcelonas campus

Skolan håller till i trevliga och ljusa lokaler centralt beläget på Via Laietana bara ett par minuter från Plaça Catalunya. 

Under pauserna finns tillgång till kaffemaskin, snacksmaskin och mikrovågsugnar för att värma medtagen mat samt en vacker takterrass där du kan avnjuta din fika med utsikt över de gotiska kvarteren. 

4. Speakeasy – Stort utbud av olika typer av spanskakurser

Speakeasy är Barcelonas ledande språkskola som ligger centralt beläget i närheten av Universitat Plaça Catalunya. Språkskolan grundades 2001 och erbjuder spanskakurser för individer, grupper och företag på plats i skolans lokaler eller online. 

Kursutbud på Speakeasy

Kursutbudet innehåller ett flertal olika spanska kurser från kvällskurser, semi-intensivkurser, intensivkurser, expresskurser, företagskurser, konversations klasser, affärsklasser med mera. 

Oavsett vilken nivå du önskar nå med dina spanskastudier eller vilken omfattning du önskar att studera har Speakeasy något för alla.

Att studera med Speakeasy

Med elever från hela världen studerar du i små grupper med max 12 studenter. För att förena nytta med nöje och kultur anordnar Speakeasy aktiviteter varje vecka med aktiviteter som FC Barcelona-matcher på Camp Nou, Gaudi-turer, matlagningskurser, cykelturer och diverse utflykter inom Katalonien och i andra närliggande städer.

5. Olé languages – Språkskola med språkutbyten

Olé Languages språkskola ligger centralt i Eixample på gatan Carrer Mallorca. Som elev på språkskolan lär du dig spanska i en öppen, personlig och trevlig atmosfär i gruppen på max 9 personer. 

Personalen på språkskolan består av ett engagerat team med språklärare och du som elev har hög flexibilitet vid eventuell förlängning av kurs.

Kursutbud på Olé Languages

Du hittar kurser i spanska med semi-ntensivt studietempo med 10 lektioner varje vecka eller intensivt studietempo med 20 lektioner varje vecka. 

För dig som jobbar och studerar dagtid finns kvällskurser i spanska med 4 lektioner per vecka eller konversationsklasser 5 lektioner i veckan. Om du hellre föredrar att studera med hjälp av en privatlärare finns även privatlektioner i spanska.

Förutom språkkurser erbjuder skolan kulturella aktiviteter såsom “get togethers” varje torsdag och arrangerar utbytesstudenter så du kan hitta en språkutbytespartner att öva och förbättra dina nya språkkunskaper i praktiken.

Oavsett vilket språk, studienivå och tempo du vill ta en språkkurs i så hittar du garanterat någonting för dig i Barcelona. Förutom riktigt fina språkskolor och engagerade lärare så är Barcelona även en mycket bra stad för svenskar.  

Ta steget och flytta till soliga Barcelona 

Känner du dig fångad i din nuvarande situation? Barcelona erbjuder frihet. Upplev ett pulserande stadsliv, snabba på din karriär och bli en del av vårt proaktiva team. Var arkitekten bakom din egen förändring!