Home » Jobs » 5 Jobb i Barcelona som inte kräver tidigare arbetserfarenhet 

5 Jobb i Barcelona som inte kräver tidigare arbetserfarenhet 

En av destinationerna som fortsätter att klättra högre upp på listan över platser att bo och jobba på varje år är Barcelona. 

Det kan vara svårt att bryta sig in på arbetsmarknaden med minimal erfarenhet. Därför listar vi 5 olika jobb som inte kräver speciellt mycket erfarenhet och där du kan utvecklas i din roll på arbetsplatsen. 

1. Säljare – För dig som är tävlingsinriktad

Young man working in sales

Säljaryrket har många olika inriktningar som kan vara värt att upptäcka, och är perfekt för dig som har lite eller ingen arbetserfarenhet. Med säljyrket kan du utvecklas i din roll på arbetsplatsen och lära dig i praktiken. 

Det här yrket passar perfekt för dig som tycker om att arbeta med människor, njuter av det där lilla extra tävlingsinriktade aspektet på arbetsplatsen, och tycker om att jobba under högt tempo. 

Det finns lokala säljföretag och även en del svenska säljföretag  baserade i Barcelona. Att arbeta som säljare i Barcelona är därför ett bra alternativ för dig som inte talar språket (spanska eller catalan). Det är även ett bra alternativ om du vill ha ett jobb där du kan utnyttja dina svenskakunskaper och lära känna den spanska kulturen separat från din arbetsplats. 

2. Nanny – Barnvakt eller live-in au pair

Nanny with kid

Att jobba som nanny är ett yrke som har växt i popularitet de senaste 10 åren. Många familjer i europeiska länder söker exklusivt efter en barnvakt som är flerspråkig. Första valet är vanligtvis engelska. Men, om du är bekväm med att kommunicera på engelska kan detta vara jobbet för dig. 

Som nanny har du mycket frihet, fritid och det är ett yrke där ingen dag är lik den andra. Att jobba som barnvakt gör det enkelt att bekanta sig med kulturen, lokalborna, och även det spanska språket. 

Många familjer letar även efter en “live-in nanny”, vilket ger dig möjligheten till inkluderat boende. Dessa sorters arbetsroller är även välkända i många länder som “au-pair”. Du kan även jobba för svenska familjer som är bosatta i Barcelona om du är mindre bekväm med att kommunicera på endast engelska. 

3. Club Promoter – Populärt under högsäsongen

Man distributes flyers

Att jobba som en club promoter passar perfekt i de städer som är turistfyllda och har ett aktivt nattliv. Barcelona ligger högt på denna lista, speciellt under högsäsong och sommarmånaderna. Eftersom Barcelona är en populär destination för svenska turister kan det vara en fördel att ha en svensktalande promoter till populära nattklubbar. 

En promoters uppgift är att försöka få så mycket människor till nattklubben som möjligt. Om du trivs bra i ett yrke med otraditionella timmar, tycker om att prata med folk, och har en naturlig säljtalang så kan detta vara yrket för dig. En fördel med promotoryrket är att du snabbt kan bygga upp ett stort kontaktnät.

4. Guide – påbörja en helt ny karriär

guide in barcelona

Att jobba som guide är ett populärt val för många som vill flytta utomlands och påbörja en helt ny karriär utan att ha mycket erfarenhet. Med en packad turistindustri och många skandinaviska turister är det en enkel lösning för dig som drömmer om att spendera dina dagar i Barcelona. 

Många charter och all-inclusive resor är i stort behov av guider och erbjuder både boende och en startkurs för dig som är intresserad av att jobba som guide. Du jobbar oftast ihop med ett team och tar hand om ett par grupper om dagen. Många gånger kan du utnyttja både dina svenska och engelska kunskaper samtidigt som att du lär dig bli bekant med din omgivning och det lokala språket.

5. Bartender – Socialt och unikt

bartender mixing drinks

Eftersom Barcelona är en populär turistdestination med livligt nattliv har de ett stort utbud av klubbar, barer och restauranger. Här kan det komma att behövas flitiga bartenders som klarar av att jobba under högt tempo. 

Om du är intresserad av att lära dig mer om bartenderyrket så kan du gå en grundutbildning eller bartenderkurs. Många populära turiststäder runt om i Europa, inklusive Barcelona, erbjuder kurser mellan 6–12 veckor i längd där du får lära dig grunderna för mixology och andra coola tips och tricks du kan utnyttja under din tid som bartender. 

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att ansöka till en bartenderskola eller bartenderkurs. Detta yrke är perfekt för dig som tycker om att jobba i en livlig stämning, hellre jobbar kväll/natt och tycker om att befinna sig runt mycket människor.

Förutom ovannämnda yrken finns även alternativ för jobb som kräver lite mer erfarenhet eller förberedelse. Bland dessa kan du till exempel undersöka om språklärare eller frilansare är något för dig och ditt skillset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *