Home » Barcelona » En vanlig dag i Barcelona som expat
emma barcelona

En vanlig dag i Barcelona som expat

I den här artikeln får vi följa Emma, 27 år som bestämde sig för att ta steget och flytta till den soliga staden Barcelona. 

Emma arbetar med kundsupport och försäljning inom e-handel och här får vi en inblick i en helt vanlig vardag som expat bosatt i Barcelona.

Härliga morgonrutiner i Barcelona

Emma stiger upp i sitt charmiga Barcelonahem som hon delar tillsammans med två andra tjejkompisar från Mexico och Frankrike. Lägenheten ligger centralt beläget i området Eixample. 

Det är en typisk sekelskiftslägenhet med tre sovrum, vardagsrum, badrum och en gemensam takterrass som delas med grannarna. Lägenheten har behållit sin charm med stuckaturer i taket, vackert kakelgolv och stora fönster som släpper in generöst med ljus.

Emma bor i ett av rummen som har en liten fransk balkong ut mot gatan och vaknar upp varje morgon till doften av nybakat bröd från bageriet nedanför. Efter att ha stigit upp och gjort sig iordning är det dags för Emma att ge sig iväg till sitt arbete.

Hennes jobb ligger inom promenadavstånd. Vissa mornar brukar hon cykla om tiden är knapp, men idag har Emma gott om tid och svänger förbi ett mysigt lokalt café som ligger nära kontoret. Här träffar hon några kollegor från jobbet som njuter av en härlig kopp kaffe och en croissant innan arbetsdagen börjar. 

På arbetsplatsen

Väl på kontoret möts Emma av sitt arbetsteam som ska till morgonmötet. Det är här de diskuterar dagens uppgifter och sätter mål för vad de ska uppnå. Det är en tid för att samarbeta och inspirera varandra för att starta dagen på bästa sätt.

Vid 12-tiden är det dags för lunch och det är något Emma ser fram emot varje dag. Emma och hennes arbetskamrater brukar ta med sina matlådor till den närliggande parken. Det är inte bara en möjlighet att njuta av lunch i solen utan också att lära känna sina kollegor bättre.

En daglig boost av endorfiner och serotonin på väg hem från arbetet

Efter en produktiv arbetsdag är det dags för träning och Emma har hittat ett utmärkt gym i närheten av sitt kontor. För mindre än 40 euro i månaden har hon tillgång till faciliteter som träningsmaskiner, grupppass och en simbassäng. 

Efter träningspasset tar Emma en avkopplande promenad hem längs Parc de Ciutadella. Parken är en oas av grönska mitt i stadens puls och ett fantastiskt ställe att njuta av eftermiddagssolen och få lite frisk luft. 

Promenaden fortsätter längs Passeig de Sant Joan där hon stannar vid den lokala livsmedelsaffären för att handla färsk frukt och grönsaker till kvällens middag. Att laga mat tillsammans med sina rumskamrater har blivit en trevlig tradition, och de lagar ofta sina favoriträtter från sina hemländer.

Studerar spanska på deltid

Vissa eftermiddagar i veckan studerar Emma spanska på en lokal språkskola. Att läsa spanska på deltid passar perfekt med hennes arbetsschema och ger henne chansen att förbättra sina språkkunskaper, ett av hennes mål med flytten till Spanien.

Genom dessa språkkurser har Emma inte bara fördjupat sin förståelse för det spanska språket, men hon har också träffat många nya vänner med liknande intressen. Dessa nya bekantskaper har utökat hennes internationella umgängeskrets och gjort hennes tid i Barcelona ännu mer berikande.

Internationell umgängeskrets och Barcelonas nattliv på en vardag

Vissa kvällar samlas Emma och hennes vänner från hela världen på en av de lokala barerna i El Born som är ett livligt och trendigt område i Barcelona. Emmas umgängeskrets har vuxit sedan hon flyttade till staden. Numera består den av människor från olika kulturer och bakgrunder. Denna mångfald är en av sakerna som Emma älskar mest med sitt liv i Barcelona.

Att bygga upp en nära vänskapskrets tog lite tid för Emma. Hemma i Sverige kunde hon vara ganska blyg när det kom till att prata och lära känna nya vänner i skol- och arbetsmiljö. Men genom att bo med människor från andra länder, delta i språkkurser och engagera sig i träningsaktiviteter har hon lärt känna massor av nya människor. 

Emma och hennes vänner njuter av goda drinkar, skratt och en livlig atmosfär som bara Barcelona kan erbjuda. Det är en perfekt avslutning på arbetsdagen och ger dem möjlighet att utforska stadens nattliv i gott sällskap.

Mångsidiga Barcelona: en stad att förälska sig i varje dag

För varje dag som Emma spenderar i Barcelona blir hon mer förälskad i staden. Hon upptäcker inte bara nya sidor hos sig själv utan också i den mångkulturella och levande staden.

Är du nyfiken på att uppleva den spanska vardagen som Emma? Det finns både spännande arbetsmöjligheter och studiemöjligheter för svenskar i Barcelona. Det finns även flera privata och yrkesmässiga fördelar och anledningar till att flytta till Barcelona och Spanien.