Home » Barcelona » De 6 bästa After Work-platserna i Barcelona
After Work Party with 3 Friends

De 6 bästa After Work-platserna i Barcelona

Att Barcelona är känt för sitt pulserande nattliv är inget nytt. Som en av Europas mest omtyckta destinationer för fester hittar du här allt från trendiga ölbryggerier till intima cocktailbarer. Precis som i Sverige, finns även här i Barcelona en After Work-kultur, där man som kollegor och vänner möts upp efter jobbet för att dricka något (tomar algo) och umgås.

I denna guide hittar du de bästa AW-platserna i Barcelona att upptäcka tillsammans med dina kollegor och vänner.

Njut av solsemesterkänsla i storstaden

Om du tar tunnelbanan till metrostrationen Barceloneta är du ett stenkast iväg från flera livliga After Work-ställen. Ställen som Carabela Café, FOC och Beach Garden Barceloneta brukar vara populära för AW och serverar både mat och dryck. 

Barcelona, precis som andra spanska kuststäder, är också känt för sina berömda “chiringuitos”. På dessa strandbarer kan du njuta av en cocktail eller en kall öl med fötterna i sanden och ljudet av havet i bakgrunden. 

Du hittar ett flertal av dessa längs Barcelonas strandpromenad som börjar vid området Barceloneta hela vägen till Poblenou.

Upptäck trendiga Poblenou

Förutom härliga strandbarer hittar du i Poblenou en hel del guldkorn som är värda att besöka. Poblenou är hem för en blomstrande konst- och kreativ scen. Här finns ett flertal gallerier, konstnärsstudior och designbyråer som ger området en eklektisk och levande atmosfär. 

Längst mysiga Rambla de Poble Nou hittar du flera restauranger och uteserveringar där du kan njuta av en kall dryck och något att äta. Några andra ställen du inte får missa är Bus Terraza och Garage Beer Co som är perfekta After Work-ställen om ni är ett större sällskap.

Gå vilse och upptäck nya guldkorn i El Born

Barcelona är känt för sin unika kombination av tradition och modernitet. I området El Born kan du utforska de historiska gränderna i den gotiska stadsdelen. Bakom de medeltida fasaderna kryllar området med charmiga tapas- och pinxobarer och hemliga cocktailbarer.

Här hittar du några av stadens mest populära cocktailbarer så som Paradiso, Monk Barcelona och Farola. Förutom dessa hittar du även ett flertal andra livliga barer, klubbar och AW-ställen längst Passeig del Born.

Mysiga torg och uteserveringar i Gotic

Stadsdelen Gotic ligger i hjärtat av Barcelona. Precis som El Born är Gotic fyllt av charmiga gränser, medeltida arkitektur och en magisk atmosfär. Om du och dina vänner gillar att sitta på en härlig uteservering vid ett vackert torg är Gotic helt klart destinationen för er. 

Här finns charmiga torg som Plaça Reial och Plaça del Rei som kryllar av restauranger och uterserveringar. Ocaña är ett utmärkt ställe för en After Work med sin livliga stämning och flera sittplatser om ni är ett större sällskap.

Några guldkorn du inte får missa när du besöker denna vackra stadsdel är den mysiga uteserveringen hos Carlos and Matilda och den utsökta maten och drinkarna hos Penny Banger.

Pulserande storstadskänsla i Eixample

Eixample är en av stadens mest centrala stadsdelar som är uppdelat i två delar som omsluter kända paradgatan Passeig de Gracia. Du har Eixample Esquerra (till höger om Passeig de Gracia) och Eixample Derecha (till vänster om Passeig de Gracia). Här hittar du exklusiva modehus, shoppingator och ikoniska modernistiska byggnader, så som Casa Batlló och Casa Milà.

I Eixample finess ett brett utbud av restauranger, kaféer och nattklubbar. Utbudet av nya ställen förnyas ständigt, men för dig som planerar en AW är gatorna Carrer de Tuset och Carrer de Enrique Granados ett säkert kort. 

Här hittar du en mix av både uteserveringar, barer och nattklubbar. Om ni är ett större sällskap är det rekommenderat att boka bord i förväg.

AW på stranden och i det gröna

Att ha en After Work på stranden är också en en av de mest populära aktiviteterna i Barcelona. Staden har flera fantastiska stränder, så som Barceloneta, Bogatell och Nova Icaria. 

Att ta sig till stranden efter en arbetsdag tillsammans med vänner och kollegor för att spela strandvolleyboll, träna eller njuta av en picknick är ett perfekt sätt att umgås och avsluta dagen på.

För de som föredrar grönomgivningar finns det gott om parker i Barcelona där du kan njuta av en mer avkopplande After Work. Parc de la Ciutadella, som är en av stadens största parker, är ett populärt val för dig som gillar att hänga i parker. Ta med en filt, köp med lite god mat från någon av ett närliggande takeaway-ställen och njut av antingen sol eller skugga bland lummig grönska.

Ett annat populärt alternativ för en AW är att ta sig till någon av Barcelonas utkiksplatser. Bunkers del Carmel och Turó de la Rovira är några av de mest populära. Här kan du njuta av en enastående panoramautsikt över hela staden. Packa med en filt, lite snacks och dryck för en magisk After Work i solnedgången.

Sammanfattning

Att träffas för en After Work i Barcelona kan innebära olika typer av aktiviteter. Med ett stort utbud av restauranger, barer och uteserveringar är det enkelt att träffas och umgås efter jobbet. Naturligtvis kan en AW också innebära fysiska aktiviteter så som beachvolleyboll, salsa eller träning på stranden eller i någon av stadens parker. 

Barcelonas varma klimat och många soldagar gör det både enkelt och möjligt för en att njuta av fritid och aktiviteter efter att arbetsdagen är slut.