Home » Barcelona » Hur man hittar sport- och idrottsaktiviteter i Barcelona som svensk expat
barcelona marathon runners

Hur man hittar sport- och idrottsaktiviteter i Barcelona som svensk expat

Att flytta till ett nytt land kan vara en spännande upplevelse men som ny kan det vara svårt att hitta nya vänner och en känsla av samhörighet. Genom att engagera dig i sport och idrottsaktiviteter kommer du inte bara att må bättre fysiskt och mentalt, det är också ett utmärkt sätt att träffa nya vänner och knyta kontakter.

Om du är svensk expat i Barcelona och letar efter sport- och fritidsaktiviteter har du kommit rätt. Denna artikel guidar dig till hur du hittar sport- och idrottsaktiviteter i Barcelona.

Utforska sportföreningar och klubbar

För att komma igång med din sport- och fritidsresa i Barcelona är det enklast att börja med att utforska stadens många sportklubbar och föreningar. Barcelona är känt för fotbollsklubben FC Barcelona, men det finns en bred variation av andra sportmöjligheter. 

Här finns allt från fotboll och basket till bergsklättring, rugby och mycket mer. Så oavsett intresse finns det en klubb eller förening i Barcelona som passar dig. Nedan kommer två av stadens mest kända föreningar.

FC Barcelona

För fotbollsentusiasten finns det ingen bättre plats att engagera sig i sport än att bli medlem i FC Barcelona. Med en rik historia och en plats på toppen av den europeiska fotbollsscenen är FC Barcelona mycket mer än bara en fotbollsklubb – det är en livsstil.

Som medlem i FC Barcelona får du möjlighet att inte bara titta på spännande matcher på Camp Nou, men du kan också delta i supporterklubbar och evenemang som anordnas av klubben. Du blir medlem vial FC Barcelonas officiella webbplats. Här hittar du all nödvändig information om medlemskap, inklusive förmåner och kostnader.

Club Natació Barcelona

Om du är intresserad av simning och vattensport bör du spana in Club Natació Barcelona och deras fantastiska faciliteter som ligger i området Barceloneta, precis vid stranden. 

Här finns aktiviteter som passar alla åldrar och nivåer, från simlektioner för nybörjare till avancerade träningsprogram för professionella simmare. Klubben har också ett brett utbud av gruppträningspass, gym samt vattensporter som vattenpolo, simhopp och mycket mer.

Anläggningen har nyligen genomgått en omfattande renovering och utökning av sina faciliteter. En av de mest spännande tilläggen är fler bassänger, vilket ger medlemmar ännu fler möjligheter att njuta av simning och vattensporter.

Andra träningsgrupper och klubbar

Det finns en mångfald av andra typer av träningsgrupper och klubbar i Barcelona som passar olika intressen och aktiviteter.

Här kommer några andra grupper och klubbar som kan intressera dig:

Löpargrupper

Kanske är du intresserad av löpning? Oavsett om du är nybörjare eller erfaren löpare finns en grupp just för dig. Det finns ett flertal olika löpargrupper i Barcelona som välkomnar både nybörjare och erfarna löpare. 

En av fördelarna med att bo i Barcelona är det milda klimatet. Oavsett om du föredrar att springa längs strandpromenaden med utsikt över Medelhavet, ta dig upp i bergen för en mer utmanande terräng eller utforska stadens parker så finns det alltid något nytt att upptäcka.

Två populära löpargrupper som du kan utforska är RunBarcelona och Barcelona Casual Runners. Dessa grupper erbjuder regelbundna löpturer i olika delar av staden och är öppna för löpare med olika färdighetsnivåer. Att delta i en löpargrupp ger dig möjligheten att träffa andra löpare och utforska staden medan du tränar.

Tennis- och padelklubbar

Spanien är ett land som älskar racketssport och det finns gott om möjligheter att spela tennis och padel. Oavsett om du är en entusiastisk tennisspelare eller om du föredrar padel, finns det något för alla.

Barcelona har många tennis- och padelklubbar som välkomnar spelare på alla nivåer. Du kan prova Club de Tennis Laietà eller Club de Padel Turo.

Golfklubbar

Om du är en golfentusiast som bor i Barcelona kommer du att bli glad att veta att det finns flera fantastiska golfklubbar i området. 

Katalonien erbjuder en mångfald av golfbanor som passar alla nivåer av spelare och som ofta omges av spektakulär natur. Exempel på några av dessa är Real Club de Golf El Prat och Club de Golf Vallromanes.

Kampsportsklubbar

Det finns även gott om kampsportsklubbar i Barcelona. Du kan enkelt söka online efter specifika kampsporter som karate, judo, taekwondo, boxning med mera. 

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren utövare, finns det kampsportsklubbar i Barcelona som passar din nivå och dina träningsmål. 

Många gym och fitnesscenter erbjuder även kampsportsklasser i anslutning till lokala kampsportsklubbar. Besök några närliggande träningsanläggningar och fråga om de erbjuder sådana grupplektioner.

Hitta sport- och idrottsaktiviteter via sociala medier

Sociala medier och online-plattformar är utmärka resurser för att hitta sport- och idrottsaktiviteter. Kanske är du mer intresserad av aktiviteter som dans, yoga eller gruppträningspass. 

Här kommer några tips på hur du kan använda dessa verktyg för att hitta aktiviteter som sådana i Barcelona:

Meetup.com

Meetup är en online-plattform som sammanför människor med gemensamma intressen, inklusive sport och träning. Genom att söka på Meetup kan du enkelt hitta sportrelaterade grupper och evenemang i Barcelona. Det är en utmärkt möjlighet att ansluta dig till likasinnade personer och delta i olika sportaktiviteter och träningspass.

Facebook

Sök bland olika Facebook-grupper och sidor för att ansluta dig till sportklubbar och fritidsgrupper i Barcelona. Det finns flera internationella och skandinaviska expatgrupper på Facebook som kan vara användbara när du vill hitta olika sport- och fritidsaktiviteter.

Sammanfattning

Att gå med i en sport- och fritidsklubb som svensk expat i Barcelona kan vara en fantastisk upplevelse. Barcelona har mycket att erbjuda och genom att delta i sport- och idrottsaktiviteter kommer du att upptäcka en hel ny värld av möjligheter och äventyr. 

Dessutom är det ett perfekt tillfälle för dig att öva dina språkkunskaper och delta i lokala evenemang för att fördjupa din upplevelse som expat i denna pulserande stad.